Moringa… μία πλούσια τροφή!

Η καλή κατάσταση του οργανισμού μπορεί να υφίσταται μόνο εάν κάποιος καταναλώνει τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Πολλές φορές αναφέρεται ότι τα προβλήματα διατροφής δεν σχετίζονται με την ποσότητα της τροφής, αλλά με την ποιότητα του φαγητού, καθώς ο άνθρωπος χρειάζεται πάνω από 40 διαφορετικά θρεπτικά συστατικά για να είναι υγιείς.
Από αυτά τα θρεπτικά συστατικά, οι οργανικές θρεπτικές ουσίες είναι οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες ή τα αμινοξέα, τα λιπίδια και οι βιταμίνες. Τα ανόργανα θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν τα μέταλλα. Η αλληλεπίδραση μεταξύ θρεπτικών ουσιών με τα μεταλλικά συστατικά είναι απαραίτητη για την υγεία σε όλους τους τρόπους. Οι βιταμίνες δεν μπορεί να λειτουργήσουν χωρίς τα μέταλλα. Χωρίς μεταλλικά στοιχεία, το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα, και άλλα θρεπτικά συστατικά είναι καλύτερο να απορροφώνται και να χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό όταν αυτά προέρχονται από φυσικές πηγές.
Το Moringa είναι ένα τέτοιο τρόφιμο, το οποίο μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό σημαντικά οφέλη.
Το Moringa oleifera είναι ένα δέντρο που φυτρώνει στους πρόποδες των Ιμαλαΐων στη βόρεια Ινδία. Επίσης καλλιεργείται σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική και την Αφρική, λόγω της ευκολίας με την οποία μεγαλώνει σε τροπικές και υπο-τροπικές περιοχές. Το συγκεκριμένο δέντρο είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια για τα ευεργετικά του αποτελέσματα στις χώρες όπου καλλιεργείται. Ενώ τα τελευταία χρόνια η φήμη του εξαπλώνεται και στις χώρες της Δύσης, εξαιτίας της ενημέρωσης για τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει στον οργανισμό.
Έχει αναγνωριστεί η πλούσια θρεπτική του αξία καθώς περιέχει περισσότερα από 90 θρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες Β, Β1, Β2, Β3, D, και Ε, πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά), μέταλλα, φυτικές ίνες, και είναι μία από τις καλύτερες πηγές χλωροφύλλης. Ταυτόχρονα, περιέχει όλα τα βασικά αμινοξέα, ενώ τα αντιοξειδωτικά του συστατικά βοηθούν στη μείωση της δράσης των ελεύθερων ριζών.
Τα φύλλα από το Moringa αυξάνουν την ενέργεια με ένα φυσικό τρόπο, ενώ αποτελούν μία αξιόλογη πηγή διατροφής. Το φυτό χάρη στα συστατικά του μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας και να γίνει η τροφή για τα άτομα που έχουν αυξημένα επίπεδα ενέργειας. Μια άλλη ιδιότητα του Moringa είναι ότι διαθέτει καταπραϋντικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος, ενώ μπορεί να προάγει τον ύπνο. Ενώ, τα αμινοξέα που περιέχει βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του μυϊκού συστήματος. Γενικότερα το Moringa χαρακτηρίζεται ως ένα τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς τον ανθρώπινο οργανισμό.
Αναφορές
leafpower.wordpress.com

Το Hemp, και τα θρεπτικά του συστατικά!

Η πρωτεΐνη Hemp, που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Hemp, είναι ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης, πλούσιο σε φυτικές ίνες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της συνολικής πρόσληψης πρωτεϊνών για χορτοφάγους όσο και μη χορτοφάγους. Πρόσθετα οφέλη της πρωτεΐνης αυτής είναι η δυνατότητα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και η αύξηση της ενέργειας.

Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη!

Η πρωτεΐνη Hemp είναι μια πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης λόγω της εύκολης πέψης της, καθώς όσο πιο εύκολα γίνεται αυτή η διαδικασία τόσο πιο εύκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει η τροφή, ενώ και τα αμινοξέα που περιέχονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευκολότερα.
Το Hemp σε σκόνη είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, θρεπτικές ουσίες που έχουν πολύτιμες ιδιότητες, που προάγουν την υγεία. Δίαιτες πλούσιες σε φυτικές ίνες μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας, ενώ ευνοούν τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.
Με παρόμοιο προφίλ με αυτό του αυγού, περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Και ενώ η πρωτεΐνη είναι ένα κρίσιμο συστατικό για την επιδιόρθωση των μυών και για την αύξηση του μυϊκού συστήματος, έτσι και οι βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα, οι φυτικές ίνες, τα ένζυμα, τα προβιοτικά, τα αντιοξειδωτικά και μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται, βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία. Από τα πιο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι τα λιπαρά οξέα, Ω3 και Ω6 που και αυτά βρίσκονται σε αυξημένη ποσότητα στη σκόνη αυτή. Η κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων μπορεί να οδηγήσει στη φυσιολογική λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ συμβάλλουν και στην καλύτερη λειτουργία της μνήμη.

Το ψύλλιο και πώς μας βοηθά να χάσουμε βάρος!

Το ψύλλιο έχει γίνει ένα από τα κορυφαία προϊόντα για τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος και ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή. Είναι πολύ δύσκολο να λάβει κάποιος αρκετές φυτικές ίνες από τα τρόφιμα που καταναλώνονται καθημερινά, έτσι το ψύλλιο είναι ένας εύκολος τρόπος για να τις λάβεις κάποιος. Προσφέρει τις φυτικές ίνες, που μειώνουν την όρεξη, χωρίς υπερδιέγερση του νευρικού συστήματος.

Τί είναι όμως το ψύλλιο;

Το ψύλλιο είναι ο φλοιός του σπόρου Plantago, βότανο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του βάρους και για τη γενική υγεία του εντέρου. Περιέχει σειρά από ίνες που μειώνουν την όρεξη, βελτιώνουν την πέψη και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για μια υγιή δίαιτα. Ορισμένες από τις ίνες που περιέχει ευνοούν την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Το βότανο παρέχει επίσης ένα αίσθημα πληρότητας, οπότε μπορεί να ληφθεί πριν το γεύμα. Το ψύλλιο έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μειώνοντας πολλά από τα συμπτώματά του. Ενώ διαθέτει πρόσθετα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες πηγές φυτικών ινών, καθώς μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του μετεωρισμού και του φουσκώματος.
Οι διαλυτές ίνες, όπως αυτές στο φλοιό του ψύλλιου, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, όταν προστίθεται σε μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ψύλλιο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της συνολικής και της LDL («κακή») χοληστερόλης, τα υψηλά επίπεδα της οποία μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση των καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Μελέτες δείχνουν ότι το ψύλλιο μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση της πληρότητας και να μειώσει το αίσθημα της πείνας. Για τους λόγους αυτούς, η ενσωμάτων ψύλλιου και άλλων φυτικών ινών στη δίαιτα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
Για όσους επίσης επιθυμούν να βελτιώσουν την πέψη και την εντερική υγεία, η κατανάλωση του ψύλλιου μπορεί να βοηθήσει.

Η φυσική δράση της Χλωρέλλας!

Η χλωρέλλα είναι ένα μονοκύτταρο φύκι που αναπτύσσεται σε γλυκό νερό. Η χλωρέλλα έχει εμφανιστεί εδώ και 2 δισεκατομμύρια χρόνια, και ήταν η πρώτη μορφή ενός φυτού με ένα καλά καθορισμένο πυρήνα. Επειδή η χλωρέλλα είναι ένας μικροσκοπικός οργανισμός, δεν είχε ανακαλυφθεί μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Το όνομα του φυτού προέρχεται από την ελληνική λέξη ‘’chloros’’ που σημαίνει πράσινο και ‘’ella’’ που σημαίνει μικρό. Η χλωρέλλα περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα χλωροφύλλης από οποιουδήποτε γνωστού φυτού.

Η χρήση της χλωρέλλας μετρά εκατομμύρια χρόνια, ενώ πλέον μπορεί να βρεθεί σε πολλές μορφές. Θεωρείται ως ένα συστατικό που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων των λοιμώξεων. Έχει δειχθεί επίσης ότι αυξάνει τα καλά βακτήρια στο γαστρεντερικό (GI) σωλήνα, διατηρώντας μία ισορροπία σε αυτά. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στη μείωση των πεπτικών προβλημάτων όπως είναι η δυσκοιλιότητα και η διάρροια. Παράλληλα, η χλωρέλλα, ως ένα φυσικό συστατικό μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση των φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης, ιδιαίτερα της ‘’κακής’’ χοληστερόλης. Ενώ, η κύρια δράση της αφορά την αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς ευνοεί την απομάκρυνση των τοξινών και των βαρέων μετάλλων που μπορεί να υπάρχουν.

Από θρεπτικής άποψης η χλωρέλλα περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, 18 αμινοξέα (συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων αμινοξέων), και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης πηγή των απαραίτητων λιπαρών οξέων που απαιτούνται για πολλές σημαντικές βιοχημικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ορμονικής ισορροπίας. Η χλωρέλλα περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα χλωροφύλλης και βήτα-καροτένιου. Περισσότερες από 20 βιταμίνες και ανόργανα συστατικά έχουν βρεθεί στη χλωρέλλα, όπως είναι ο σίδηρος, το ασβέστιο, το κάλιο, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, η προ-βιταμίνη Α, οι βιταμίνες C, Β1, Β2, Β5, Β6, Β12, Ε και Κ, βιοτίνη, ινοσιτόλη, φολικό οξύ. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι που κάνουν τη χλωρέλλα να ξεχωρίζει και να αποτελεί σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της καλή λειτουργίας του οργανισμού.

Η αντιοξειδωτική δύναμη του Κακάο!

Οι καρποί του Cacao προέρχονται από το δέντρο Theobroma cacao, ένα μικρό αειθαλές δέντρο που καλλιεργείται στο Μεξικό και τη Νότια Αμερική. Όταν οι κόκκοι ξηραίνονται σε χαμηλή θερμοκρασία παράγεται η γνωστή σε όλους σκόνη κακάο, η οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Το κακάο περιέχει φυσικές χημικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή, ένα είδος αντιοξειδωτικού παράγοντα που προωθεί τη γενική υγεία και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πολλών αρνητικών καταστάσεων που υπάρχει πιθανότητα να συμβούν στον οργανισμό. Η ανθοκυανιδίνη, που ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών, βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλή ποσότητα στο κακάο, μαζί με άλλες ενώσεις που ονομάζονται επικατυχίνες. Αυτές οι ενώσεις είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και, σύμφωνα με μια μελέτη στο “Journal of Agricultural and Food Chemistry” που δημοσιεύθηκε το 2003, συγκεντρώνονται κυρίως στο κακάο, προϊόν των κόκκων κακάο. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν την αντιοξειδωτική ικανότητα πολλών συστατικών με αυτή του κακάο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το κακάο έχει την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση από πολλά άλλα συστατικά.

Τα αντιοξειδωτικά καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα και τους ιστούς. Αυτά τα δυνητικά επιβλαβή χημικά είναι φυσικά υποπροϊόντα του μεταβολισμού. Δημιουργούνται όταν το σώμα διασπά τις περιβαλλοντικές τοξίνες, όπως ο καπνός του τσιγάρου και οι οργανικοί διαλύτες. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα παρεμβαίνοντας στις κυτταρικές μεμβράνες, καταστρέφοντας το DNA και αλλάζοντας άλλα συστατικά των κυττάρων. Με την πάροδο του χρόνου, η συσσώρευση των ελευθέρων ριζών μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση, συμβάλλοντας στις αγγειακές αλλαγές. Εκτός από τη μείωση των ελεύθερων ριζών, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν επίσης σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Τα φλαβονοειδή είναι σημαντικά διότι ενισχύουν την καρδιαγγειακή λειτουργία. Η προανθοκυανιδίνη στη σκόνη κακάο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της οξείδωσης των χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη ή LDL. Συχνά ονομάζεται ‘’κακή’’ χοληστερόλη, καθώς οξειδώνεται και στη συνέχεια κατατίθεται σαν πλάκα στις αρτηρίες. Επειδή τα αντιοξειδωτικά του κακάο εμποδίζουν την οξείδωση της LDL, αποτρέπουν το σχηματισμό πλάκας, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία.

Η αντιοξειδωτική δύναμη του Goji!

Το Γκότζι είναι ένα από τα πιο γνωστά μούρα που μπορεί κάποιος να καταναλώσει. Κυρίως προσφέρεται σε αποξηραμένη μορφή ή σε μορφή σκόνης, διότι με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. Πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας Solonaceae, η οποία οικογένεια περιέχει πολλά ακόμα γνωστά λαχανικά όπως η πατάτα, η τομάτα, η μελιτζάνα, η πιπεριά και πολλά ακόμα φυτά. Κυρίως βρίσκεται στα βουνά των Ιμαλαΐων του Θιβέτ και στη Μογγολία, αν και τα τελευτάια χρόνια το μούρο goji καλλιεργείται και σε πολλές άλλες χώρες.

Είναι μοναδικό μεταξύ των φρούτων καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, ενώ διαθέτει μεγάλες ποσότητες από πρωτεΐνες. Είναι επίσης πλούσιο ως φρούτο σε βιταμίνη C, περιέχει περισσότερα καροτενοειδή από οποιαδήποτε άλλη τροφή, έχει είκοσι ένα ιχνοστοιχεία, και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Με μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου από αυτή που περιέχεται σε πολλά λαχανικά, καθώς και ασβέστιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και πολλά άλλα ορυκτά, οπότε και μετατρέπεται σε ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα που μπορεί κάποιος να καταναλώσει. Αυτό το καταπληκτικό μικρό superfruit περιέχει επίσης φυσικές, αντι-βακτηριακές και αντι-μυκητιακές ενώσεις. Ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πολυσακχαρίτες βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Το βασικό γνώρισμα των μούρων αυτών είναι ότι μπορεί να προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, χάρη σε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. Δεδομένου λοιπόν ότι τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση των κύτταρο-καταστροφικών αποτελεσμάτων των ελευθέρων ριζών, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι τα μούρα goji, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση εμφάνισης πολλών προβλημάτων στον οργανισμό.

Αναφορές
naturalnews.com

Χλόη σιταριού, μία μοναδική Υπερτροφή!

Η χλόη σιταριού είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορεί κάποιος να καταναλώσει, για αυτό και χαρακτηρίζεται ως υπερτροφή καθώς περιέχει συμπυκνωμένα πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι μεγάλη η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α που μπορεί κάποιος να λάβει, ενώ περιέχει και όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο σε μια ισορροπημένη αναλογία. Η χλόη σιταριού είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Αυτή η πρωτεΐνη είναι υπό τη μορφή του πεπτιδίων, απλούστερες και μικρότερες αλυσίδες αμινοξέων που χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά από το σώμα.
Εκτός από μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών, ένζυμων και φυτοθρεπτικών συστατικών, η χλόη σιταριού είναι ένα ισχυρό αποτοξινωτικό. Βοηθά στην εξουδετέρωση των τοξινών και των περιβαλλοντικών ρύπων στο σώμα, καθώς η χλόη περιέχει ωφέλιμα ένζυμα, που βοηθούν στη μείωση της επίδρασης της ακτινοβολίας στον οργανισμό και στη μείωση της ποσότητας των τοξινών στο σώμα, όπως είναι τα βαρέα μέταλλα και οι ρυπογόνοι παράγοντες που αποθηκεύονται στους ιστούς και τα όργανα του σώματος.

Σε τι μας βοηθά:

Μειώνει την όρεξη
Η χλόη σιταριού περιέχει τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά που πολλές φορές δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υπερκατανάλωση τροφής, αντισταθμίζοντας παράλληλα οποιαδήποτε έλλειψη βιταμινών ή μετάλλων.

Τονώνει την κυκλοφορία
Η χλόη σιταριού έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την ποσότητα του οξυγόνου στο αίμα, και γίνεται έτσι ένας πολύ καλός τρόπος για την τόνωση της κυκλοφορίας, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας και καλύτερη εμφάνιση στο δέρμα, ενώ βοηθά και μείωση των προβλημάτων που μπορεί να προκληθούν από την ηλιακή ακτινοβολία.

Βελτιώνει την πέψη
Αντί της λήψης χημικών συστατικών για τη μείωση της δυσφορίας από τις καούρες και τη δυσπεψία, η χλόη σιταριού μπορεί να βοηθήσει καθώς περιέχει ποσότητες βιταμινών Β, αμινοξέων και ενζύμων. Ενώ, μπορεί να συμβάλλει και στη μείωση των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου, βελτιώνοντας την πέψη.

Μειώνει την κόπωση
Όταν υπάρχει το αίσθημα της κόπωσης, το σώμα στερείται ξεκούρασης και έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η χλωροφύλλη, η οποία περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στη χλόη σιταριού, βοηθά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματός, συμβάλλοντας στην αναγέννηση των κυττάρων και μειώνοντας τα συμπτώματα της κόπωσης.

Συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
Η χλόη σιταριού βελτιώνει τα επίπεδα γλυκόζης και των λιπιδίων στο αίμα, το οποίο σημαίνει ότι είναι ένα μεγάλο εργαλείο για τη διαχείριση του διαβήτη και τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού
Καθώς τον χειμώνα κάνουν την εμφάνισή τους οι ιώσεις και τα κρυολογήματα, η χλόη σιταριού όμως μπορεί να δώσει μία λύση σε αυτά τα προβλήματα ενισχύοντας την αντίσταση του ανοσοποιητικού στις επιθέσεις από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Αναφορές
organicauthority.com
hippocratesinst.org

Το φαγόπυρο στη διατροφή μας!

Το φαγόπυρο είναι μία τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Όντας χωρίς γλουτένη, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για το σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι και τη βρώμη. Συνεπώς θεωρείται κατάλληλο για όσους είναι αλλεργικοί στο σιτάρι και στη κοιλιοκάκη. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και πρωτεΐνες, καθώς και σημαντικές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου. Εκτός αυτού, περιέχει τα οκτώ απαραίτητα αμινοξέα.

Όντας χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά, το φαγόπυρο είναι ιδανική τροφή για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με διαβήτη. Το φαγόπυρο περιέχει χημικά στοιχεία που ενισχύουν τα τοιχώματα των αγγείων, βοηθώντας έτσι τα άτομα που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση.
Το φαγόπυρο επίσης είναι καλή πηγή μαγνησίου, που είναι καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης με τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μειώνει την πίεση του αίματος φυσικά χωρίς τη χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών.
Παράλληλα, το φαγόπυρο περιέχει πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, προσφέροντας πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτή η πρωτεΐνη, σε συνδυασμό με αμινοξέα βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, εκτός του ότι είναι ένας βασικός παράγοντας για την πρόληψη του διαβήτη και της παχυσαρκίας. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες αυτές μειώνουν την υπέρταση με τη μείωση της δραστικότητας του ενζύμου μετατροπής της αγγειοτενσίνης.

Το μαγγάνιο που περιέχεται επίσης στο φαγόπυρο βοηθά στην καλή λειτουργία των οστών, ενώ δρα ως συνένζυμο για την ενίσχυση του μεταβολισμού στο ανθρώπινο σώμα. Είναι επίσης ενεργό συστατικό στο σχηματισμό των συνδετικών ιστών, ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου και το μεταβολισμό του λίπους και της ζάχαρης.

Ταυτόχρονα, το φαγόπυρο συμβάλλει επίσης στην ψυχική υγεία. Περιέχει τρυπτοφάνη, που επηρεάζει τη διάθεση με ένα θετικό τρόπο.
Τέλος, περιέχει το 75% των σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι είναι σημαντικοί για τη σωστή ανάπτυξη της τρίχας.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο, καθιστώντας το ιδιαίτερα ωφέλιμο για την ανάπτυξη των μαλλιών. Η βιταμίνη Β6 ή πυριδοξίνη, που περιέχει, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μαλλιών και τη γενικότερη υγεία.

Όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα μπορεί να τα έχει κάποιος όταν προσθέσει το φαγόπυρο στη διατροφή του!

Αναφορές
stylecraze.com

Κάλιο, το βασικό συστατικό της μπανάνας!

Οι ιδιότητες του καλίου και η σημασία του για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού είναι μεγάλη. Είναι το τρίτο πιο βασικό μέταλλο στον οργανισμό μας και παίζει κυρίαρχο ρόλο στην υγεία μας, όπως στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος. Πολλές όμως καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές ελλείψεις που μπορεί να προκαλέσουν διάφορά προβλήματα!
Μια ελλιπής διατροφή σε κάλιο μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως κόπωση και μυϊκή αδυναμία. Άλλες ενδείξεις της έλλειψης καλίου περιλαμβάνουν μειωμένα αντανακλαστικά, μη φυσιολογικό καρδιακό παλμό, έντονο αίσθημα των παλμών της καρδιάς και κεφαλαλγίες. Η ανεπάρκεια καλίου μπορεί επίσης να προκαλέσει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και πόνους στο έντερο.

Επίσης, μια μειωμένη πρόσληψη καλίου μπορεί να προκαλέσει πτώση στα σάκχαρο του αίματος. Η μειωμένη ποσότητα σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση, πονοκέφαλο, αδυναμία, τρέμουλο και νευρικότητα. Μια πρόσληψη καλίου και νατρίου παρέχει άμεση ανακούφιση από τέτοιες καταστάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβήτη πρέπει να έχουν τα επίπεδα καλίου τους σταθερά.

Από την άλλη πλευρά, το κάλιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κανονική σύσπαση των μυών. Μία επαρκής συγκέντρωση καλίου απαιτείται για την τακτική συστολή και χαλάρωση των μυών. Τα περισσότερα από τα ιόντα καλίου στο ανθρώπινο σώμα βρίσκονται στα μυϊκά κύτταρα. Το κάλιο βοηθά στη φυσιολογική διατήρηση της μυϊκής και νευρικής λειτουργίας. Έχει αναφερθεί ότι οι μυϊκές κράμπες είναι ένα κοινό αποτέλεσμα των χαμηλών επιπέδων καλίου. Η κατανάλωση μπανάνας, σε όποια μορφή και να είναι, ιδιαίτερα της κόκκινης, που έχει πολύ μεγάλη ποσότητα καλίου, μπορεί εύκολα να οδηγήσει στη μείωση των κραμπών, μυϊκών κραμπών. Ενώ, ένα από τα πιο χρήσιμα οφέλη του καλίου είναι ο ρόλος του στην ορθή χρησιμοποίηση της ενέργειας που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού, η οποία προσθέτει σημαντικά στην μυϊκή δύναμη.

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία επίσης που αναφέρουν ότι το κάλιο εξουδετερώνει κάποια οξέα σε όλο το σώμα, ώστε να απορροφάται καλύτερα το ασβέστιο, αυξάνοντας έτσι την ποσότητά του στα οστά.

Clash Of Clans HackRobuxed Roblox HackNo Human Verification Roblox HackCocgemsgiveaways Com HackSuper Mario Run HackIskid Org Robux HackRobloxgiveaway Xyz Cheat Hack8ballpool ppf info Hack8ballpoolhack Us Hackvaingiveaways Top Vainglory HackIskid Org Robux Hack“My Cafe Recipes Stories HackPanda Pop HackMobile Legends HackKritika HackClash Royale HackFree Streaming Movie Online 2017

Αναφορές
organicfacts.net

 

Σπιρουλίνα, το μαγικό φύκι!

Η σπιρουλίνα είναι ένα είδος φυκιού που είναι πλούσιου σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, καροτενοειδή και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από σημαντικά προβλήματα. Περιέχει θρεπτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών του συμπλέγματος Β, βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό, σίδηρο, σελήνιο και γ-λινολενικό οξύ (ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ).

Τα αμινοξέα αποτελούν το 62% της σπιρουλίνας. Επειδή είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών, η σπιρουλίνα έχει χρησιμοποιηθεί ως θρεπτικό συμπλήρωμα. Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η σπιρουλίνα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να βοηθήσει στην προστασία από αλλεργικές αντιδράσεις, και να προσφέρει αντιικές ιδιότητες.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Η σπιρουλίνα είναι μία τροφή που μπορεί να χαρίσει αντιγηραντικές ιδιότητες εξαιτίας των συμπυκνωμένων θρεπτικών της συστατικών, τα οποία είναι εύκολα στην πέψη, όπως είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά της. Ενώ, τα ίδια αυτά αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση της δράσης των ελευθέρων ριζών, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τα σημάδια γήρανσης.

Η βήτα-καροτίνη, επίσης, αντιοξειδωτική ουσία που υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στη σπιρουλίνα, είναι σημαντική για τη φυσιολογική λειτουργία των ματιών, ιδιαίτερα στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για να οικοδομηθεί ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο και ιχνοστοιχεία, συστατικά που μπορούν να αυξήσουν τη λειτουργία του οργανισμού και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό. Παράλληλα, είναι μία καλή πηγή βιταμίνης Β12, που είναι απαραίτητη για την υγεία των νεύρων και των ιστών, ειδικά για τους χορτοφάγους.

Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, χλωροφύλλη, GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους. Η σπιρουλίνα έχει την ιδιότητα να καθαρίζει το πεπτικό σύστημα και να μειώνει το αίσθημα της όρεξης.

Μπορεί, τέλος, να είναι αποτελεσματική στη μείωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών, με τη μείωση της απελευθέρωσης της ισταμίνης στο σώμα, που προκαλεί τα κοινά συμπτώματα αλλεργίας, όπως ρινική καταρροή, υγρά μάτια, κνίδωση και πρήξιμο.

Αναφορές
herbwisdom.com
stylecraze.com