Η ενέργεια από τη ρίζα Maca!

Είναι γνωστό ότι η ρίζα Maca έχει χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια. Παρά το γεγονός ότι η πρώτη γραπτή αναφορά στη ρίζα γίνεται το 1553 από τους Ισπανούς κατακτητές, οι προφορικές παραδόσεις επιβεβαιώνουν όμως ότι η ρίζα είχε από καιρό αποτιμηθεί ως διατροφικό συμπλήρωμα, ενισχυτικό της σεξουαλικής διάθεσης και αυξητικό συστατικό για την ενέργεια.
Η ρίζα Maca ήταν τόσο αγαπητή στους κατοίκους των Άνδεων, που συχνά χρησιμοποιούταν ως νόμισμα για τις συναλλαγές τους. Επιπλέον, οι πολεμιστές, τόσο των Ίνκας όσο και οι Ισπανοί άποικοι, κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες της ρίζας Maca πριν πάνε στη μάχη, προκειμένου να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας.
Η Maca είναι ένα φυσικό συστατικό πολύ διαφορετικό από τα άλλα είδη που προσφέρουν τονωτικές ιδιότητες. Δεν περιέχει καφεΐνη, ούτε ζάχαρη, οπότε και η ρίζα αυτή αυξάνει την ενέργεια, διατηρώντας μία ισορροπία στον οργανισμό.
Πώς όμως λειτουργεί η ρίζα αυτή;
Η Maca είναι πλούσια πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών. Η ρίζα Maca περιέχει 10,5% πρωτεΐνη, 8,5% ίνες, 19 βασικά αμινοξέα, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, C και D, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, λιπαρά οξέα, συστατικά που ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό.
Το Maca είναι ένα προσαρμογόνο φυτό. Τα προσαρμογόνα είναι πολύ σπάνια φυτά (άλλο παράδειγμα είναι το ginseng) που αυξάνουν με φυσικό τρόπο την αντίσταση του οργανισμού σε επιθέσεις από εξωτερικούς μικροοργανισμούς. Επιπλέον, τα φυτά αυτά προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα αποτελεσμάτων χωρίς να προκαλούν κάποια παρενέργεια.
Η Maca εξισορροπεί επίσης τις ορμόνες στους άνδρες και τις γυναίκες. Ένα από τα πολύ σημαντικά γνωρίσματα της ρίζας αυτής είναι ότι δεν απευθύνεται σε ένα φύλο, αλλά και στους άνδρες και στις γυναίκες, καθώς λειτουργεί εξίσου καλά και στους δύο, όσων αφορά την επίτευξη της ορμονικής ισορροπίας. Η συνεχής και αυξημένη ενέργεια είναι το αποτέλεσμα του θετικού ισοζυγίου των ορμονών.
Αναφορές
themacateam.com

by supervitamin