Η χλόη κριθαριού, όλη η φρεσκάδα σε ένα χυμό!

Πολλά άτομα τη σημερινή εποχή περιλαμβάνουν στη διατροφή τους πράσινα λαχανικά, όπως είναι η χλόη κριθαριού. Η χλόη κριθαριού είναι πλουσιότερη σε μεμονωμένες βιταμίνες και ένζυμα από πολλές άλλες υπερτροφές. Το πραγματικό όφελος που μπορεί κάποιος να αποκομίσει από την κατανάλωση της χλόης κριθαριού προέρχεται από το συνδυασμό όλων αυτών των θρεπτικών συστατικών και ενζύμων.

Η χλόη κριθαριού συνήθως προσφέρεται σε μορφή σκόνης καθώς είναι ο μόνος τρόπος ώστε να διατηρηθούν όλα της τα θρεπτικά συστατικά, αφού μετά το κόψιμό της δεν μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές μέρες όλα τα θρεπτικά της στοιχεία, ενώ με αυτή τη μορφή αφομοιώνονται από το σώμα πιο εύκολα τα θρεπτικά της στοιχεία.

Η χλόη κριθαριού έχει αναφερθεί ότι διαθέτει σημαντικές ποσότητες από βιταμίνες όπως είναι η C και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, θρεπτικά συστατικά όπως είναι το ασβέστιο και ο σίδηρος καθώς και πρωτεΐνες, όλα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Η κατανάλωση χλόης κριθαριού έχει επίσης δειχθεί να εξισορροπήσει το ρΗ του σώματος. Η μέση δυτική διατροφή είναι αρκετά όξινη ειδικά όταν περιλαμβάνονται μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφίμων. Αυξημένη οξύτητα στο σώμα συνδέεται με τη γενικά κακή κατάσταση του οργανισμού. Η χλόη κριθαριού έχει αλκαλική μορφή η οποία είναι χρήσιμη στα κύτταρα ώστε να λειτουργούν σωστά.

Επίσης, είναι πλούσια σε πολυάριθμα αμινοξέα, αντιοξειδωτικά και ένζυμα που είναι απαραίτητα για την υγεία. Η κατανάλωση χλόης κριθαριού μπορεί να προσφέρει στο σώμα επαρκείς ποσότητες φυλλικού και παντοθενικού οξέος, καθώς και καροτενοειδή, συμπεριλαμβανομένου του β-καροτένιο. Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν επαρκείς ποσότητες αυτών των οξέων από τη διατροφή τους μπορεί να λάβουν σκόνη κριθαριού ως συμπλήρωμα επειδή μπορεί να δώσει σημαντικές ποσότητες από αυτά τα απαραίτητα λιπαρά. Το σώμα χρειάζεται αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα και αντιοξειδωτικά για τη μείωση της δράσης των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας την άμυνα στις επιθέσεις από εξωτερικούς μικροοργανισμούς. Επίσης, έχει εμφανίσει ότι διαθέτει μεγάλη ποσότητα από χλωροφύλλη, η οποία συμβάλλει στην απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών από το σώμα.

Αναφορές
livestrong.com
naturalnews.com
nutrigreen.com.au

by supervitamin