Συχνές Ερωτήσεις

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι εύκολη…. Βεβαίως. Ο συνδυασμός προϊόντων από το Ypertrofes™ δεν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον οργανισμό αφού όλα τους είναι φυσικά προϊόντα και για τη δημιουργία τους χρησιμοποιούνται φρούτα, καρποί και διάφορων ειδών φυτά. Τα προϊόντα Ypertrofes™ μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν και να προσφέρουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας γεύση, αρώματα και πλήθος από θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορούν να καλύψουν ελλείψεις που μπορεί να υπάρχουν σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Τα προϊόντα Ypertrofes™ μπορούν εύκολα να συνδυαστούν καθώς το επιτρέπει η μορφή που διαθέτουν, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι σκόνες και μπορούν πολύ απλά να αναμειχθούν μεταξύ τους και να προσφέρουν ένα ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα οπουδήποτε και εάν προστεθούν. Ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται σε θρεπτικά συστατικά. Οι Ypertrofes™ είναι προϊόντα που χαρίζουν την ευελιξία της χρήσης και του συνδυασμού χαρίζοντας μοναδικά γευστικά και θρεπτικά αποτελέσματα.
Τις περισσότερες φορές παρατηρούμε ότι αυτές οι ιδιαίτερες τροφές προσφέρονται σε μορφή σκόνης. Βασικό γνώρισμά τους είναι ότι με το που απομακρυνθούν από το δέντρο περνούν από μια διαδικασία ώστε να προσφερθούν όσα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά ανέπαφα. Καθώς οι περισσότερες Υπερτροφές έχουν ως καταγωγή τους τροπικά κλίματα και χώρες οι οποίες είναι σχετικά απομακρυσμένες από βασικές αγορές, έχουν βρεθεί τρόποι ώστε να διατηρούνται όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές Υπερτροφών είναι οι σκόνες, μέσα από αυτή τη μορφή μπορούν να διατηρηθούν μεγάλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών όπως είναι οι βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και όλα τα υπόλοιπα θρεπτικά στοιχεία. Η διαδικασία μετατροπής των φρούτων και των φυτών σε σκόνη είναι πολύ απλή και χρειάζεται μικρή χρονική διάρκεια ώστε να μετατραπούν. Τα συστατικά συγκεντρώνονται, αποξεραίνονται τις περισσότερες φορές και έπειτα μετατρέπονται σε σκόνη. Μέσα από αυτή τη μη χρονοβόρα διαδικασία τα θρεπτικά συστατικά δεν οξειδώνονται και δεν καταστρέφονται.
Μια από τις μοναδικές ικανότητες των σπόρων chia είναι ότι μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση του σωματικού βάρους αφού έχουν τη δυνατότητα να διογκώνονται και να δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού. Η γέλη που δημιουργείται από την ένωση των σπόρων chia με κάποιο υγρό μπορεί να οδηγήσει σε μια επιβράδυνση της πέψης και της απορρόφησης των υδατανθράκων από τον οργανισμό, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα αίσθημα κορεσμού, ενώ τα επίπεδα ενέργειας μπορεί να αυξηθούν. Αυτή η λειτουργία των σπόρων chia έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να τους καταναλώνουν με απώτερο στόχο τη μείωση του σωματικόυ βάρος.
Σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, τα αφροδισιακά φυτά έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης. Ένα από τα πιο γνωστά φυτά που έχουν αναφερθεί να διαθέτουν αφροδισιακές ικανότητες είναι η Maca και η Κόκκινη Maca. Πώς όμως φτάσαμε στο συμπέρασμα αυτών των ιδιοτήτων; Η φήμη του οφείλεται στους βοσκούς των Άνδεων, που παρατήρησαν αύξηση στη γονιμότητα των κοπαδιών τους που βοσκούσαν σε λιβάδια με maca. Το φυτό από το Περού διαθέτει ευεργετική επίδραση στην αύξηση της ενέργειας, της αντοχής, της δύναμης και της σεξουαλικής ενέργειας. Οι λειτουργίες της ρίζας μπορούν να εξηγηθούν απλά από την υψηλή συγκέντρωσή πρωτεϊνών και ζωτικής σημασίας θρεπτικών ουσιών, ενώ είναι πλούσιο και σε ψευδάργυρο συμπληρώνοντας το πάζλ της επάρκειας θρεπτικών στοιχείων και ενώσεων που επιδρούν ευεργετικά στην σεξουαλική ζωή.  
Η σκόνη Lucuma γίνεται από ολόκληρο το φρούτο Lucuma που έχει ξηρανθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες και αλέθεται σε μια λεπτή σκόνη. Αυτή η γλυκαντική ουσία περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων της βήτα-καροτίνης, του σίδηρου, του ψευδάργυρου, της βιταμίνης Β3 και του ασβεστίου. Η κίτρινη σκόνη Lucuma έχει μία μοναδική γεύση που μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα γευστικά αποτελέσματα όπου και εάν προστεθεί. Αυτή η ιδιαίτερη σύστασή του είναι που μπορεί να το κάνει να αντικαταστήσει τη γλυκύτητα της ζάχαρης σε όλες τις συνταγές, χαρίζοντας μοναδικά αποτελέσματα όπου και εάν προστεθεί. Βασικό γνώρισμα της τροφής αυτής είναι ότι μπορεί να χαρίσει γλυκιά γεύση χωρίς όμως να εκτοξεύσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αφού η φυσική του μορφή διαθέτει γλυκαντικούς παράγοντες. Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με άλλες γλυκαντικές ουσίες, μπορεί να προσφέρει και άλλα θετικά στοιχεία στον οργανισμό εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται σε αυτό.  
Ο καφές έχει χαρακτηριστεί ως ένα συστατικό που μπορεί να προσφέρει ενάργεια και τόνωση εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχει. Τα τελευταία όμως χρόνια έχουν εμφανιστεί και άλλα φυτικά συστατικά που μπορεί να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια, εξαιτίας των συστατικών που περιέχουν. Ένα από αυτά είναι το guarana, φυτό της Νότιας Αμερικής, το οποίο χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης και τη μειώσει της κούρασης. Το guarana έχει εμφανιστεί να διαθέτει σημαντικά ποσοστά από καφεΐνη, οπότε και προτείνεται για τη διεγερτική του δράση, η οποία είναι πιο σταδιακή και σταθερή από αυτή που προσφέρει η καφεΐνη του καφέ. Αυτή του η δράση οφείλεται στο σύμπλεγμα καφεΐνης-τανίνης που υπάρχει στο φυτό.  
Η απάντηση είναι όχι καθώς μπορεί να έχει πολλές θετικές επιδράσεις στην καθημερινότητα του ανθρώπου! Φτιάχνει τη διάθεση, τονώνει τις πνευματικές δυνάμεις, διώχνει την κούραση και πολλά άλλα. Η ωφελιμότητα που παρουσιάζει το κακάο για τον ανθρώπινο οργανισμό έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια, όπως και τα συστατικά του. Το κακάο παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και προκυανίδες, που μπλοκάρουν τη δράση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για τη γήρανση, ενώ διαθέτει και ισχυρά αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το κακάο περιέχει επίσης αρκετό μαγνήσιο, το οποίο προστατεύει τα οστά και τους μύες, καθώς επίσης σίδηρο και βιταμίνη C. Χάρη στο μαγνήσιο, το φώσφορο και την θεοβρωμίνη, το κακάο μειώνει την κούραση και την υπνηλία, ενώ βελτιώνει και τη διάθεση, γεγονός που οφείλεται στην ουσία τρυπτοφάνη.
Υπάρχει κάποιο φυσικό συστατικό που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημά μου; Βέβαια και υπάρχει! Έχει βρεθεί ότι ένα εξωτικό φρούτο, το Camu Camu, είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C . Το μούρο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές και ροφήματα τα οποία θα προσφέρουν μία τόνωση στο ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας το να ανταπεξέλθει σε επιθέσεις από εξωτερικούς μικροοργανισμούς.
Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι το φαγόπυρο ανήκει στην κατηγορία των δημητριακών, στην πραγματικότητα είναι ένας σπόρος που συγκαταλέγεται στα φρούτα και σχετίζεται με το ραβέντι και την οξαλίδα, καθιστώντας το κατάλληλο υποκατάστατο για τους ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι στο σιτάρι ή άλλα δημητριακά που περιέχουν την πρωτεΐνη γλουτένη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλοί είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν αντι αυτών, ενώ είναι γνωστή και η ποικιλία και ποσότητα των βιταμινών που περιέχει!
Η βανίλια είναι ένα από τα πιο αρωματικά φυτά που υπάρχουν, προσφέροντας το εκλεπτυσμένο της άρωμα σε οποιαδήποτε συνταγή και αν χρησιμοποιηθεί. Παρόλα αυτά υπάρχουν και ορισμένα άλλα στοιχεία της που την κάνουν να ξεχωρίζει. Βασικό της γνώρισμα είναι ο μεγάλος αριθμός αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει, όπως είναι το βανιλλικό οξύ και η βανιλλίνη, που συμβάλλουν στη μείωση των ελεύθερων ριζών από το σώμα. Ενώ τα αντιοξειδωτικά σε συνδυασμό με ορισμένες βιταμίνες που περιέχει μπορεί να ενισχύσουν την καλύτερη εμφάνιση του δέρματος και των μαλλιών! Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα θετικά στοιχεία που μπορεί κάποιος να αποκομίσει από την κατανάλωση της βανίλιας. Η σπιρουλίνα είναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Περιέχει 65% πρωτεΐνη, η οποία είναι σημαντική για όσους στοχεύουν στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, το οποίο την καθιστά μία πλήρη πηγή πρωτεΐνης. Η σπιρουλίνα περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β12, βιταμίνες Α, Β, C, D και Ε, βήτα-καροτίνη και ζεαξανθίνη. Περιλαμβάνει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, γ-λινολενικό οξύ, το οποίο είναι πλούσιο σε βιοδιαθέσιμο σίδηρο. Με τη λήψη της ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα την αύξηση της αθλητικής απόδοσης, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση μετά από μια έντονη προπόνηση αλλά και στον έλεγχο του βάρους.
Τα μούρα Goji περιέχουν τα 11 από τα 22 βασικά διατροφικά ιχνοστοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του κάλιο, του σίδηρο, του ψευδάργυρου, και του σεληνίου. Αν και το καθένα από αυτά εκτελεί διάφορες λειτουργίες στο δέρμα, όλα μαζί βοηθούν να μειώσουν τη δράση των ελεύθερων ριζών που μπορεί να προκαλέσουν γήρανση στην επιδερμίδα, ενώ πολλά από αυτά τα συστατικά ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βοηθώντας να διατηρηθεί η ελαστικότητα της επιδερμίδας.
Το Ganoderma είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυτά της φύσης, το οποίο μπορεί να λάβει μέρος σε πολλές σημαντικές διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα. Είναι σημαντικό φυσικό συστατικό για τη μείωση της σωματικής καταπόνησης, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Όσο για το ψυχολογικό στρες, το ganoderma μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του άγχους και της αϋπνίας, προκαλώντας παράλληλα ένα αίσθημα ευεξίας και μία μείωση της κόπωσης. Το Ganoderma ανακουφίζει από την κούραση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του καταπολεμά τη σωματική καταπόνηση.